Δελτία Τύπου

Ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ σχετικά με την Ακρόπολη

04.01.2023

Υπ’οψιν: Συντάκτη/Συντάκτρια ΥΠΠΟΑ                                                                                                                                                                                                            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ σχετικά με την Ακρόπολη

Η ΠΕΥΦΑ διαμαρτύρεται εντονότατα για το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και ειδικότερα της εκπομπής «Οι αταίριαστοι». Στην εκπομπή της 4ης Ιανουαρίου 2023 υπήρξε καταγγελία από Έλληνα πολίτη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την συμπεριφορά, την ενδυμασία κλπ των αρχαιοφυλάκων της Ακρόπολης, κατά το κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ήταν σε διαρκή επικοινωνία με την συγκεκριμένη εκπομπή και ενώ είχε ήδη μιλήσει 3 φορές με τον υπεύθυνο παραγωγής -ακόμα και 1 λεπτό πριν-, όταν αναφέρθηκε στο θέμα ο κος Κούτρας, ψευδώς ανέφερε ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου.

Αυτά λοιπόν, που εμείς θα λέγαμε ως απάντηση σε όσα αναφέρθηκαν θα ήταν καταρχήν ότι οι άστοχες και αγενείς προτροπές των αρχαιοφυλάκων που εκείνη την στιγμή ήταν σε υπηρεσία, δεν αντιπροσωπεύουν την συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας, τα οποία εκτελούν άψογα τα καθήκοντά τους, τόσο στη φύλαξη, όσο και στη λειτουργία, την συμπεριφορά κλπ σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Σχετικά με την ενδυμασία, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι παρά τις επανειλημμένες και πιεστικές οχλήσεις που έχουμε κάνει στους αρμόδιους του ΟΔΑΠ για να προμηθεύσουν το φυλακτικό προσωπικό με έστω δύο μπλουζάκια για μια σχετικά ομοιόμορφη ενδυμασία, δυστυχώς τίποτα δεν έγινε λόγω της ανευθυνότητας και της ανικανότητάς τους. Σχετικά με το συμβάν γνωρίζουμε ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών ήδη προχωρά σε διερεύνηση και αν αποδειχτούν ευθύνες θα αποδοθούν.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι και μεγάλα μουσεία του εξωτερικού, όπως το Λούβρο και το Βρετανικό Μουσείο, παραμένουν κλειστά τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και το Πάσχα.

Και τέλος, παρακαλούμε πολύ τους συντελεστές της εκπομπής «Οι αταίριαστοι» για την σωστή ενημέρωση των τηλεθεατών να επικοινωνείτε με τους αρμόδιους συνδικαλιστικούς φορείς, γιατί αυτό που κάνετε δεν λέγεται δημοσιογραφία.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

της Π.Ε.Υ.Φ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *