Ανακοινώσεις

Παράταση καταβολής εξαιρεσίμων – διαχειριστικό επίδομα

23/11/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Παράταση καταβολής εξαιρεσίμων – διαχειριστικό επίδομα

Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι μετά από συνεχείς πιέσεις και προσπάθειες της ΠΕΥΦΑ, ψηφίστηκε χθες στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα, η παράταση καταβολής εξαιρεσίμων και πέραν πενθημέρου από τον ΟΔΑΠ για τα έτη 2023-2024, καθώς και η ρύθμιση που εκκρεμούσε για την καταβολή του διαχειριστικού επιδόματος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Υπουργό Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, το Διευθυντή της, κο Παναγιώτη Χίνη, το Νομικό Σύμβουλο, κο Κωνσταντίνο Πλατίτσα και βέβαια τον Πρόεδρο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, κο Γιάννη Τσακοπιάκο. Επίσης, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχετικά άρθρα υπερψήφισαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν ψηφίστηκαν από τους βουλευτές του ΜΕΡΑ25 και της Ελληνικής Λύσης και τέλος η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ ψήφισε μόνο την παράταση των εξαιρεσιμων και όχι το διαχειριστικό επίδομα.

Θέλουμε να τονίσουμε πως το Σωματείο μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την προώθηση και άλλων ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο και για τα οποία η Υπουργός Πολιτισμού έχει δεσμευτεί ότι θα βοηθήσει στην επίλυσή τους. Το πρώτο  είναι η αναγνώριση της 6ης ημέρας εργασίας, μια μεγάλη αδικία για τον κλάδο μας, η οποία πρέπει να διορθωθεί και το δεύτερο είναι το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα, που οι αρχαιοφύλακες δικαιούνται και το οποίο, όπως ανέφερε η Υπουργός Πολιτισμού στο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, είναι έτοιμο να αποδοθεί.

Η εκτελεστική γραμματεία

της ΠΕΥΦΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *