Δελτία Τύπου

Καθυστέρηση προσλήψεων Νέου Μουσείου Ακρόπολης

10.05.2021

Υπ’οψιν: Συντάκτη/Συντάκτρια ΥΠΠΟΑ                                                                                                                                                                                                            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Θέμα: Καθυστέρηση προσλήψεων Νέου Μουσείου Ακρόπολης

Ενημερωθήκαμε ότι το Νέο Μουσείο Ακρόπολης δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε προσλήψεις ΙΔΟΧ αρχαιοφυλάκων, λόγω καθυστέρησης στην έκδοση της προκήρυξης. Καταγγέλλουμε λοιπόν, την ανικανότητα και ανευθυνότητα της Διοίκησης που θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κενό ασφαλείας που θα προκύψει ανάμεσα στην επαναλειτουργία που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση 14/05 και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Και βέβαια δεν διανοούμαστε ότι το Μουσείο θα λειτουργήσει σε διπλή βάρδια με το υπάρχον προσωπικό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και πιστεύουμε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, ώστε να μην ξαναγίνει.

Επιπλέον, καλούμε την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να καταβάλλει το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα στους νυχτοφύλακες του Νέου Μουσείου Ακρόπολης (13 άτομα συνολικά), ύψους 70 ευρώ μεικτά, όπως συμβαίνει με όλους τους νυχτοφύλακες σε όλα τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους πανελλαδικά. Είναι μία άδικη και άνιση μεταχείριση μεταξύ εργαζομένων που ασκούν τα ίδια καθήκοντα και με αυτή τη συμπεριφορά η Διοίκηση του ΝΜΑ δείχνει την αναλγησία της.

Τέλος, στηρίζουμε όλη την προσπάθεια της διοίκησης του Σωματείου των εργαζομένων του Νέου Μουσείου Ακρόπολης και θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες δίπλα στα δίκαια αιτήματά τους.

Η εκτελεστική γραμματεία

της ΠΕΥΦΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *