Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Η Π.Ε.Υ.Φ.Α. καταγγέλλει την απαράδεκτη και άκρως αντισυναδελφική ενέργεια του Σωματείου ΠΕΝΑ, που όπως διαπιστώσαμε κατέθεσε αναφορά – καταγγελία στην επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης (κο Ρακιτζή) και ζητά να ελεγχθούν και να καταλογιστούν ευθύνες, σχετικά με μεταθέσεις που ζήτησαν και πέτυχαν συνάδελφοι νυχτοφύλακες, ακολουθώντας την νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται, μετά από απόφαση του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, για σοβαρούς κοινωνικούς, οικογενειακούς, οικονομικούς κτλ λόγους, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη και τις ανάγκες της υπηρεσίας. Την καταγγελία την υπογράφουν ο Πρόεδρος Π. Ηλίας, ο αντιπρόεδρος Α. Διώτης και ο Γραμματέας Σ. Παπανικολάου, για να γνωρίζουν όλοι οι αρχαιοφύλακες – νυχτοφύλακες, τα ονόματα αυτών που δηλώνουν “υπερασπιστές” των δικαιωμάτων τους.
Την στιγμή που η καταγγελία, έχει αναδειχθεί σε υπ’ αριθμόν ένα ρυθμιστή της υπηρεσιακής συμπεριφοράς πολλών συναδέλφων, που ακόμα και επίσημα η πολιτεία αντλεί πληροφορίες από αυτούς, για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για απολύσεις, η ως άνω ενέργεια του εν λόγω Σωματείου είναι εντελώς ακατανόητη. Δεν μπορεί να το χωρέσει ανθρώπινος νους. Ένα εργατικό Σωματείο, ο σκοπός ίδρυσης του οποίου είναι να υποστηρίζει και να αγωνίζεται για την βελτίωση και την περαιτέρω ενίσχυση, τόσο των εργασιακών συνθηκών, όσο και των οικονομικών των μελών του, να στρέφεται εναντίον τους.
Προφανώς οι άνθρωποι που διοικούν το συγκεκριμένο Σωματείο, έχουν μπερδέψει τον ρόλο τους. Αντί να ενδιαφέρονται και να υποστηρίζουν τους συναδέλφους στα προβλήματά τους, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είναι πάρα πολλά, μετατρέπονται από υπερασπιστές των νυχτοφυλάκων που έπρεπε να είναι, σε κατήγορους και συνεργάτες των ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης, για να τιμωρήσουν όσους τόλμησαν και ζήτησαν μετάθεση για οικογενειακούς και οξύτατους οικονομικούς λόγους. Διαπιστώνοντας ότι τα μέλη τους συνεχώς ελαττώνονται, αφού εγγράφονται στο φυσικό τους συνδικαλιστικό χώρο που είναι η ΠΕΥΦΑ, διολισθαίνουν δυστυχώς σε τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες. Η ανασφάλεια και ο πανικός δεν είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι.
Γνωρίζαμε και το είχαμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης αυτού του Σωματείου που διασπά την ενότητα του Συνδικαλιστικού κινήματος, ότι μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει, πρωτίστως στους ίδιους τους νυχτοφύλακες αλλά και στον κλάδο ολόκληρο. Δεν περιμέναμε ποτέ όμως ότι θα στραφεί εναντίον τους και θα φθάσει μέχρι το σημείο να καλεί την επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, να τους ελέγξει για να ακυρωθεί η μετάθεσή τους.
Η ΠΕΥΦΑ, είναι το Σωματείο εκείνο που καλύπτει όλους τους αρχαιοφύλακες πανελλαδικά ημερήσιους και νυχτερινούς. Ένα μεγάλο πανελλαδικό Σωματείο (2.000 μέλη, περίπου), που θεσμικά είναι υποχρεωμένοι όλοι οι φορείς να το σέβονται και να το υπολογίζουν. Αντίθετα μικρά και πολλά σωματεία, διασπούν και αδυνατίζουν τους εργαζόμενους. Δεν τα υπολογίζει κανείς. Πέραν όλων αυτών, τα οποία πιστεύουμε ότι τα αντιλαμβάνεστε όλοι σας, οι διοικούντες το ως άνω Σωματείο, αποδεικνύουν ότι πλέον είναι άκρως επικίνδυνοι συνδικαλιστικά. Μην τους δίνετε την δυνατότητα να σας χρησιμοποιούν και με την δική σας συμμετοχή να αποκτούν θεσμικό ρόλο, ικανοποιώντας έτσι τις όποιες ματαιοδοξίες τους. Η μοναδική λύση που μπορεί να δοθεί είναι η αυτοδιάλυσή του και αυτό εξαρτάται από τα ίδια τα μέλη του.
Τέλος, οι συνάδελφοι οι οποίοι με αίτησή τους πέτυχαν την μετάθεσή τους και οι οποίοι φωτογραφίζονται στην κατάπτυστη καταγγελία της ΠΕΝΑ, γνωρίζουν ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι σε κάθε περίπτωση αυτή που προβλέπεται στα πλαίσια της νομιμότητας. Η ΠΕΥΦΑ θα είναι δίπλα τους, όπως πάντα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση – Καταγγελία