Ανακοινώσεις

Προσλήψεις πωλητών του ΟΔΑΠ

15 Μαΐου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Προσλήψεις πωλητών του ΟΔΑΠ

Ένα από τα θέματα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα και έχει δημιουργήσει μια σύγχυση στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που έχουν ηλεκτρονικό εισιτήριο, είναι το εξής:

Τον περασμένο Μάρτιο, ο ΟΔΑΠ προκήρυξε -όπως κάθε χρόνο- την πρόσληψη πωλητών ορισμένου χρόνου, για να λειτουργήσουν τα πωλητήρια με διευρυμένο ωράριο, με την διαφορά ότι στην φετινή προκήρυξη, ο αριθμός των προς πρόσληψη ατόμων είναι μεγαλύτερος των υπηρεσιακών αναγκών για τις οποίες προσλαμβάνονται (πωλητήρια).

Αυτό έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα από τους συναδέλφους διαχειριστές, αλλά και αρχαιοφυλάκες προς το σωματείο, για τα πόστα απασχόλησης του συγκεκριμένου προσωπικού.

Συνάδελφοι, για το συγκεκριμένο ζήτημα, αυτό που όλοι εμείς πρέπει να γνωρίζουμε και να υπερασπιζόμαστε καθημερινά στους χώρους εργασίας μας είναι η θέση του σωματείου μας, ότιόλα τα πόστα φύλαξης -όπως αυτά αναφέρονται και στο καθηκοντολόγιο- (όπως η πώληση εισιτηρίων, ο ελέγχος εισόδου κλπ), καλύπτονται από αρχαιοφύλακες, μόνιμους ή ΙΔΟΧ. Δεν παραχωρούμε κανένα από τα καθήκοντά μας σε άλλη ειδικότητα, έστω και προσωρινά.

Επισημαίνουμε σε όλους τους συναδέλφους που εκτελούν χρέη διαχειριστών και αρχιφυλάκων να υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία με το σωματείο για όποιο ζήτημα προκύψει για το συγκεκριμένο θέμα.

Η εκτελεστική γραμματεία

της ΠΕΥΦΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *