Ανακοινώσεις

Όλα τα Μουσεία και οι Αρχ/κοι Χώροι συμμετείχαν στην απεργία

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι

Tην Δευτέρα 24/9/2012 πραγματοποιήθηκε το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ε.Υ.Φ.Α.

Πέραν της αναλυτικής ενημέρωσης στην οποία προέβη ο πρόεδρος προς τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και στους συναδέλφους που παρίσταντο για όλα τα θέματά μας, έγινε και μια πολύ καλή συνεννόηση και προετοιμασία για την συμμετοχή του κλάδου στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία που είχε αποφασισθεί από τα Τριτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 26/9/2012.

Έτσι με μεγάλη ικανοποίηση, μπορούμε να σας πληροφορήσουμε σήμερα, ότι σχεδόν όλα τα Μουσεία και οι Αρχ/κοι Χώροι συμμετείχαν στην απεργία. Ήταν μια μεγάλη απεργία στην οποία η συμμετοχή του κλάδου μας ήταν καθοριστική, προκειμένου να περάσουν μηνύματα τόσο στους Κυβερνώντες μας, όσο και στους εκτός Ελλάδος “Δανειστές μας”, οι οποίοι έχουν βαλθεί να μας “σώσουν” για μια ακόμη φορά και επιμένουν στην ίδια αποτυχημένη συνταγή. Μια συνταγή, που μοναδικό της μέλημα έχει να φέρει σε ισορροπία τα νούμερα και τους αριθμούς, αδιαφορώντας για τις τύχες και την ζωή των ανθρώπων.

Συνάδελφοι,

Η καταβολή των “εξαιρεσίμων” Μαϊου-Ιουνίου ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες και θα ακολουθήσουν σύντομα και η καταβολή Ιουλίου-Αυγούστου, τόσο για τα εξαιρέσιμα, όσο και την αποζημίωση για την 6η ημέρα εβδομαδιαίας εργασία για το ίδιο διάστημα. Η θέση του Σωματείου μας, είναι να συνεχίσουν να καταβάλλονται οι δύο ως άνω πρόσθετες αμοιβές μας από το ΤΑΠΑ και δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή. Έχουμε κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η οποιαδήποτε μεταφορά σε άλλο φορέα θα είναι αιτία “πολέμου”.

Η διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργείου για προσλήψεις συμβασιούχων μέσω Μ.Κ.Ο. (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων), καταρχάς μας βρίσκει αντίθετους. Η θέση μας είναι, όλες οι προσλήψεις να γίνονται με αξιοκρατικές διαδικασίες μέσω ΑΣΣΕΠ. Το θέμα το παρακολουθούμε και κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις όταν και όποτε κρίνουμε σκόπιμο.

Σε συνάντηση που θα γίνει με τον Υπουργό Πολιτισμού, είμαστε αποφασισμένοι να ζητήσουμε την υλοποίηση των ΄΄Γραφείων Φύλαξης΄΄, όπως υπάρχει και προβλέπεται στον Οργανισμό λειτουργίας που διέπει το Υπουργείο και που μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοσθεί. Η άμεση εφαρμογή του Νόμου και η στελέχωση των Γραφείων Φύλαξης από τον κλάδο ΔΕ22 Φύλαξης-Πληροφόρησης, ήταν και παραμένει πρωταρχικός στόχος της ΠΕΥΦΑ, αφού είμαστε βέβαιοι ότι θα επιφέρει μεγάλη βελτίωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες και αποτελεσματικότερο συντονισμό σε θέματα φύλαξης και ασφάλειας των Μουσείων και Αρχ/κων Χώρων.

Η ΚΥΑ που θα καθορίζει την υπερωριακή αμοιβή μας, για την πέραν του ωραρίου εργασία μας, (Εκδηλώσεις-Κρουαζιέρες κλπ), εξακολουθεί να καθυστερεί παρά τις ενέργειές μας και τις παρεμβάσεις που έχει κάνει ο Υπουργός Πολιτισμού στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Καλούμε λοιπόν τα μέλη μας, για όσο διάστημα το θέμα αυτό παραμένει σε εκκρεμότητα να μην δέχονται να εργάζονται υπερωριακά χωρίς νόμιμη αμοιβή.

Συνάδελφοι,

Στην συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, ο συνάδελφός μας, Γενικός Γραμματέας της ΠΕΥΦΑ, ΚΕΚΑΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Προέδρου και του Γ.Σ., επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, αλλά και λόγους που άπτονται της πολύωρης και καθημερινής ενασχόλησής του με τα υπηρεσιακά του καθήκοντα στο ΕΑΜ. Έτσι μετά από πρόταση που έγινε από την πλευρά της πλειοψηφίας και την σχετική αποδοχή της, Νέος Γενικός Γραμματέας της ΠΕΥΦΑ, εξελέγη ο ΔΗΜΑΚΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με 11 θετικές ψήφους.

Υπήρξαν και άλλες προτάσεις, όπως αυτή της ΔΑΚΕ, προτείνοντας τον Τσιντώνη Παναγιώτη που έλαβε 8 ψήφους (από ΔΑΚΕ + ΔΗ.ΣΥ) και αυτή της ΔΑΣ, που πρότεινε την συνάδελφο Καπλάνη Μαγδαληνή και η οποία έλαβε 2 ψήφους.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όλα τα Μουσεία και οι Αρχ/κοι Χώροι συμμετείχαν στην απεργία