Ανακοινώσεις

Συνάντηση του Προεδρείου της ΠΕΥΦΑ με την Γενική Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης

Αθήνα, 30 Μαΐου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Συνάντηση του Προεδρείου της ΠΕΥΦΑ με την Γενική Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης

Το Προεδρείο της ΠΕΥΦΑ πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διεύθυνση της Εθνικής Πινακοθήκης την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι εκπρόσωποι του Σωματείου συνομίλησαν με τη νέα Γενική  Διεύθυντρια της Πινακοθήκης, κα Συραγώ Τσιάρα, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους συναδέλφους που υπηρετούν, όχι μόνο στο νέο κτήριο των Αθηνών, αλλά και στα παραρτήματά της (Σπάρτη-Κέρκυρα).

Στην συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και η Διευθύντρια Διοικητικού, κα Αρβανιτάκη, τέθηκαν όλα τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των συναδέλφων. Συγκεκριμένα, επισημάναμε την μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή των εξαιρεσίμων των μονίμων αρχαιοφυλάκων (τους οφείλονται εξαιρέσιμα από τον Νοέμβριο του 2022), στην καθυστέρηση από πλευράς Πινακοθήκης κάθε χρόνο στην πρόσληψη του εποχικού προσωπικού, καθώς και στις μετατάξεις συναδέλφων μέσω κινητικότητας.

Βέβαια, το μεγαλύτερο και σοβαρότερο ζήτημα -όπως έχουμε πολλές φορές αναφέρει για την Εθνική Πινακοθήκη- είναι η έλλειψη οργανισμού. Αυτό έχει ως συνέπεια κάποιοι συνάδελφοι αρκετά χρόνια τώρα να αμείβονται με μισθό κατώτερης κατηγορίας και να χάνουν άδικα κάθε μήνα τα χρήματά τους.

Σε αυτό το σημείο τονίζουμε ότι αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί και αν δεν φροντίσουν η Διοίκηση της Πινακοθήκης και το Υπουργείο Πολιτισμού να το λύσουν άμεσα, θα ασκήσουμε ως Σωματείο κάθε νόμιμο μέσο υπέρ των συναδέλφων μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Της ΠΕΥΦΑ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *