Δελτία Τύπου

Συνάντηση της ΠΕΥΦΑ με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

20.07.2022

Υπ’οψιν: Συντάκτη/Συντάκτρια ΥΠΠΟΑ                                                                                                                                                                                                            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση της ΠΕΥΦΑ με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Προεδρείου της ΠΕΥΦΑ με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υπευθύνους για τον Τομέα Πολιτισμού.

Το Προεδρείο στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Κομμάτων, ανέπτυξε αναλυτικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχαιοφύλακες σε όλα τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους, κυρίως λόγω της τραγικής υποστελέχωσης σε μόνιμο προσωπικό, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα στην ασφάλεια, αλλά και στη λειτουργία τους, αλλά και για τις ελλείψεις σε βασικές υποδομές, όπως φυλάκια, εκδοτήρια χωρίς κλιματισμό, Μουσεία χωρίς προσωπικό καθαριότητας.

Ενημερώσαμε και πάλι για την αντίθεση του Σωματείου στο προτεινόμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο για την μετατροπή των πέντε Μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και για τον εμπαιγμό και την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού στο δίκαιο αίτημα των αρχαιοφυλάκων -και χωρίς οικονομικό κόστος- για την συνταξιοδοτική αναγνώριση του επιπλέον πραγματικού χρόνου εργασίας μας (6η ημέρα πέραν πενθημέρου).

Το Σωματείο εκφράζει την ικανοποίησή του και ευχαριστεί τους εκπροσώπους του ΚΚΕ, που ανταποκρίνονται πάντα άμεσα στα αιτήματά μας για συνάντηση-ενημέρωση για τα προβλήματα των εργαζομένων. Πιστεύουμε ότι θα είναι για ακόμα μια φορά δίπλα μας, όπως κάνει πάντα άλλωστε.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

της Π.Ε.Υ.Φ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *