Δελτία Τύπου

Συνάντηση της ΠΕΥΦΑ με τον Αντιπρόεδρο του Κόμματος της Ελληνικής Λύσης

12.07.2022

Υπ’οψιν: Συντάκτη/Συντάκτρια ΥΠΠΟΑ                                                                                                                                                                                                            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση της ΠΕΥΦΑ με τον Αντιπρόεδρο του Κόμματος της Ελληνικής Λύσης

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Προεδρείου της ΠΕΥΦΑ με τον Αντιπρόεδρο του κόμματος της Ελληνικής Λύσης, κο Βιλιάρδο Βασίλειο. Η Ελληνική Λύση είναι το πρώτο κόμμα που ανταποκρίθηκε τόσο άμεσα στο αίτημα της ΠΕΥΦΑ για ενημέρωση των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχαιοφύλακες στους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν οι τραγικές ελλείψεις σε μόνιμο φυλακτικό προσωπικό και η αναγκαιότητα προσλήψεων εν όψει και της συνεχόμενα αυξανόμενης τουριστικής κίνησης.

Η αντίθεση του Σωματείου στο προτεινόμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο για την μετατροπή των πέντε Μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και ο εμπαιγμός και η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού στο δίκαιο αίτημα των αρχαιοφυλάκων -και χωρίς οικονομικό κόστος- για την συνταξιοδοτική αναγνώριση της 6ης ημέρας εργασίας.

Επίσης, ενημερώσαμε τον κο Βιλιάρδο για την πρόσληψη security με συμβάσεις στην Εθνική Πινακοθήκη και στο Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με διπλάσιο κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο σε σχέση με τις προσλήψεις πιστοποιημένων αρχαιοφυλάκων που κάθε χρόνο προσλαμβάνονται στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας ως Σωματείο για την πραγματοποίηση της συνάντησης, αλλά και τη θετική ανταπόκριση του Αντιπροέδρου για την στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

της Π.Ε.Υ.Φ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *