Δελτία Τύπου

Ανάθεση της φύλαξης σε security στην Εθνική Πινακοθήκη

31.03.2022

Υπ’οψιν: Συντάκτη/Συντάκτρια ΥΠΠΟΑ                                                                                                                                                                                                            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Θέμα: Ανάθεση της φύλαξης σε security στην Εθνική Πινακοθήκη

Μετά από πληροφορίες και τηλεφωνική επικοινωνία με αρμόδιο υπάλληλο της Εθνικής Πινακοθήκης, ενημερωθήκαμε ότι σχεδιάζεται η πρόσληψη security για την κάλυψη κενών στη φύλαξη της. Η προσχεδιασμένη και μελετημένη αυτή μεθόδευση -για διάφορους λόγους και όχι μόνο για τη φύλαξη-, θα απαντηθεί με κάθε τρόπο.

Δηλώνουμε την σφοδρή αντίδρασή μας και σας ενημερώνουμε ότι θα είμαστε στην είσοδο της Εθνικής Πινακοθήκης για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη.

Δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση το κενό που δημιουργείται κάθε χρόνο στη φύλαξη, ιδιαίτερα δε μετά από τη μεγάλη κλοπή που είχε συμβεί στο παρελθόν. Δεν είναι τυχαίο που η διοίκηση είναι η ίδια, δεν είναι τυχαίο που δεν τιμωρήθηκε κανείς και ούτε είναι τυχαία βέβαια η μη πρόσληψη εξειδικευμένου εκτάκτου και μόνιμου προσωπικού στην συγκεκριμένη υπερσύγχρονη μονάδα. 

Και βέβαια να επισημάνουμε την πολύ άσχημη μεταχείριση του προσωπικού, το οποίο λειτουργεί σε συνθήκες από μη αποδεκτές έως παράνομες, τόσο για την ασφάλειά του, όσο και για την ασφάλεια της Πινακοθήκης και βέβαια ο χαρακτηρισμός ‘’εργασιακός μεσαίωνας’’ που έχουμε προσάψει στο συγκεκριμένο Μουσείο, είναι πέρα για πέρα αληθινός.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

της Π.Ε.Υ.Φ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *