Uncategorized

Μεγάλη καθυστέρηση στις αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας αρχαιοφυλάκων αορίστου χρόνου

16/07/2021

Αρ. Πρωτ. : 2048

Προς: 1) Υπουργό Πολιτισμού

Κα Λίνα Μενδώνη

2) Γενικό Γραμματέα ΥΠΠΟΑ

Κο Γεώργιο Διδασκάλου

3) Υπηρεσιακό Γραμματέα

Κο Εμμανουήλ Αντωνόπουλο

4) Γενική Διευθύντρια Διοικητικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Κα Μαρία Χατζηκοκολάκη

5) Διευθυντή Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού

Κο Αντώνιο Κουτσούρη

ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

                                                                                                                       

Θέμα: Μεγάλη καθυστέρηση στις αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας αρχαιοφυλάκων αορίστου χρόνου

Με μεγάλη απογοήτευση αλλά και αγανάκτηση παρακολουθούμε, εδώ και 2 χρόνια περίπου, τα προβλήματα σχετικά με τις συνεδριάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου αορίστου χρόνου. Δυστυχώς, παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις που έχουμε κάνει, όλο και κάποιος ή κάποιοι καθυστερούν ή δεν μπορούν να προγραμματίσουν και να πραγματοποιήσουν υπηρεσιακά συμβούλια που αφορούν κυρίως αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας, άρα και χρήματα εργαζομένων που αμείβονται με το βασικό μισθό.

Και ενώ το υπηρεσιακό συμβούλιο των μονίμων έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία των αρχαιοφυλάκων της 8Κ, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα υπηρεσιακά συμβούλια αορίστου χρόνου. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2021 έχουν γίνει μόνο 2 συνεδριάσεις.

Αλήθεια, οι 2 γραπτές εντολές της Υπουργού Πολιτισμού ώστε να γίνονται ανά μήνα υπηρεσιακά συμβούλια όταν υπάρχουν πάνω από 5 θέματα, γιατί δεν έχει εφαρμοστεί; Και αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι, όταν μια εντολή Υπουργού την γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, πώς ένας συνάδελφος μπορεί να περιμένει οποιαδήποτε λύση στο υπηρεσιακό του πρόβλημα;

Μετά από όλα αυτά, για πρώτη φορά η ΠΕΥΦΑ αναγκάζεται να ζητήσει απόδοση ευθυνών σε όσους αναλογούν.

Όλη αυτή η καθυστέρηση και η ανευθυνότητα οφείλεται ακριβώς στο ότι ποτέ κανείς δεν υφίσταται καμία συνέπεια όταν δεν κάνει στοιχειωδώς τη δουλειά του. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, ενδεχομένως να υπάρχει και δόλος για αυτή την καθυστέρηση.  

Καταγγέλλουμε λοιπόν, όλους τους αρμόδιους ξεκινώντας από  τον Υπηρεσιακό Γραμματέα, τη Γενική Διευθύντρια Διοικητικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον Διευθυντή Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού για αυτή την αναίτια καθυστέρηση η οποία κοστίζει και ζητάμε την απόδοση ευθυνών, αναμένοντας να πράξετε τα δέοντα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Της ΠΕΥΦΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *