Ανακοινώσεις

Καταγγελία συναδέλφων σχετικά με την απεργία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

                                                                                                                      

Θέμα: Καταγγελία συναδέλφων σχετικά με την απεργία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

Μετά από έγγραφη καταγγελία συναδέλφων που εργάζονται στο Μουσείο και Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την συμπεριφορά της συναδέλφου Τζαχαλάκη Αικατερίνης, όχι γιατί δεν απήργησε, αλλά για μια σειρά από παραλείψεις και αντισυνδικαλιστικές συμπεριφορές.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ, από τον συγκεκριμένο χώρο συμμετείχαν στην απεργία 8 συνάδελφοι επί συνόλου 10 υπηρετούντων μονίμων αρχαιοφυλάκων.

Δηλαδή, εργάστηκαν 2 (μεταξύ αυτών και η κ. Τζαχαλάκη που εκτελεί καθήκοντα Αρχιφύλακα) ως προσωπικό ασφαλείας, το οποίο όπως είναι γνωστό κατά τη διάρκεια απεργίας δε μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης σε λειτουργία.

Παρόλα αυτά η κ. Τζαχαλάκη, για πολιτικούς λόγους, επέλεξε να λειτουργήσει 2 Χώρους (Μουσείο και Αρχαιολογικό Χώρο) και μάλιστα διπλοβάρδια με μηδενικό μόνιμο προσωπικό στην απογευματινή βάρδια, παραβιάζοντας όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Ερωτάται η αρχιφύλακας, θα επέλεγε να δουλέψει μια απλή καθημερινή με μόνο 2 άτομα από το μόνιμο προσωπικό;

Ερωτάται η αρχιφύλακας, είναι ηθικό να μηδενίζει και να απαξιώνει την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σε απεργιακή κινητοποίηση που αφορούσε τα εργασιακά τους δικαιώματα;

Η συγκεκριμένη βέβαια συνάδελφος, έχει επιδείξει και άλλη φορά συμπεριφορά απαξιωτική κατά τη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης, πάλι λόγω κομματικής τοποθέτησης.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, κα Τσιγαρίδα Ελισσάβετ, γνώριζε και συμφώνησε να λειτουργήσει ο Αρχαιολογικός Χώρος μόνο με εποχικούς υπαλλήλους την απογευματινή βάρδια, αντίθετα με τις εγκυκλίους και τους κανόνες λειτουργίας και ασφάλειας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων;

Διαβεβαιώνουμε τους καταγγέλλοντες συναδέλφους ότι η ΠΕΥΦΑ θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστεί και ανά πάσα στιγμή.

Καλούμε την συνάδελφο κ. Τζαχαλάκη, έστω και τώρα, να αποκηρύξει την στάση που τήρησε και βέβαια να μην το επαναλάβει. 

Κάποιοι συνάδελφοι αρχιφύλακες δεν μπορούν να λειτουργούν τους χώρους με ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά με το πνεύμα της χρηστής διαχείρισης και λειτουργίας αυτών προς όφελος της υπηρεσίας, αλλά και των εργαζομένων.

Η εκτελεστική γραμματεία

της ΠΕΥΦΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *