Ανακοινώσεις

Προσλήψεις ΙΔΟΧ αρχαιοφυλάκων 7μηνης διάρκειας

ΕΞ ΕΠΕΙΓΟΝ

24/03/2021

Αρ. Πρωτ.:2035

Προς: Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Πολιτισμού

Κο Γεώργιο Διδασκάλου

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Θέμα: Προσλήψεις ΙΔΟΧ αρχαιοφυλάκων 7μηνης διάρκειας

Ενόψει των προκηρύξεων για την πρόσληψη ΙΔΟΧ αρχαιοφυλάκων 7μηνης διάρκειας και προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία και ασφάλεια Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό από δημόσιο ΙΕΚ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής θέματα που έχουν προκύψει.

Αν οι αιτήσεις για τις προκηρύξεις ξεκινήσουν πριν τις αρχές Απριλίου, θα αποκλειστεί λόγω κωλύματος 8μήνου όλο το εξειδικευμένο προσωπικό αποφοίτων ΙΕΚ της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων», που απασχολείται εδώ και χρόνια στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ καθώς οι συμβάσεις του 2020 έληξαν 31/12. Οι νέοι απόφοιτοι της ειδικότητας, δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση ώστε να καλύψουν τις θέσεις που θα προκηρυχθούν και αναγκαστικά θα προσληφθούν ανειδίκευτοι υπάλληλοι χωρίς καμία γνώση και κατάρτιση επί του αντικειμένου της φύλαξης αρχαιοτήτων. Επιπλέον, θα μείνουν εκτός συμβάσεων εκατοντάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται επί σειρά ετών στο ΥΠΠΟΑ.

Εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας η τουριστική κίνηση είναι εξαιρετικά μειωμένη, οι προσλήψεις των αρχαιοφυλάκων 5μηνης διάρκειας είναι σε ισχύ και επιπλέον τα Μουσεία σε όλη τη Χώρα δεν προβλέπεται να ανοίξουν άμεσα.

Ζητάμε λοιπόν να ξεκινήσει η διαδικασία αιτήσεων των νέων προκηρύξεων από 2/04/2021 και μετά και να προσέλθουν στις υπηρεσίες από 1/05/2021, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία όλοι οι απόφοιτοι της ειδικότητας, χωρίς να κινδυνεύουν να αποκλειστούν λόγω κωλύματος 8μηνου.

Σας αποστέλλουμε το σχετικό παράρτημα του ΑΣΕΠ που ορίζει τον υπολογισμό του 8μηνου κωλύματος και σας ενημερώνουμε ότι τυχόν μη συμμετοχή και πρόσληψη πιστοποιημένων αρχαιοφυλάκων ακυρώνει την θέληση της πολιτείας για στελέχωση των μουσείων και χώρων από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό .

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Της ΠΕΥΦΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *