Δελτία Τύπου

Επιτυχημένη η σημερινή 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας

16.01.2024

Υπ’οψιν: Συντάκτη/Συντάκτρια ΥΠΠΟ                                                                                                                                                                                                           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επιτυχημένη η σημερινή 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΕΥΦΑ.

Κλειστοί παρέμειναν όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία από την έναρξη της βάρδιας στις 08.00πμ μέχρι τις 12.00μμ, λόγω της καθολικής συμμετοχής των αρχαιοφυλάκων στην κινητοποίηση του σωματείου.

Παρά τις ενέργειες και τις προσπάθειες του Υπουργείου Πολιτισμού να ακυρώσουν μέσω δικαστηρίων την απεργία μας, δεν τα κατάφεραν. Δεν κατόρθωσαν, επίσης, να εκφοβίσουν τους αρχαιοφύλακες για να μην συμμετέχουν, παρά τα όσα μέσα και όπλα χρησιμοποίησαν (αποστολή παραπλανητικού email στους προϊστάμενους για να ανοίξουν τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους).

Η ΠΕΥΦΑ προκήρυξε νομίμως την στάση εργασίας, έλαβε θετική απόφαση από το δικαστήριο και προχώρησε με απολύτως νόμιμο τρόπο στο κλείσιμο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, εάν κάτι πρέπει να κάνει για να μην υπάρχουν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις στο φυλακτικό προσωπικό, αυτό δεν είναι η καταστολή μέσω των δικαστηρίων, ούτε ο εκφοβισμός των συναδέλφων μέσω των προϊσταμένων, αλλά η αναστολή του διαγωνισμού του ΟΔΑΠ και η έναρξη διαλόγου.

Η εκτελεστική γραμματεία

της ΠΕΥΦΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *