Ανακοινώσεις

Ενημέρωση για συνάντηση με τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης

31/10/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Ενημέρωση για συνάντηση με τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης

Πριν από μερικές ημέρες συναντήθηκε το Προεδρείο της ΠΕΥΦΑ με τη νέα Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, κα Τσιάρα Συραγώ. Κατά την συνάντηση ενημερώσαμε την κα Τσιάρα για όλα τα θέματα που απασχολούν το φυλακτικό προσωπικό της Εθνικής Πινακοθήκης και της ζητήσαμε να δρομολογήσει την επίλυσή τους, όσο το δυνατόν συντομότερα.

Η κα Τσιάρα άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον όσα αναφέρθηκαν και τοποθετήθηκε θετικά προς την κατεύθυνση της καλής συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Πινακοθήκης και της ΠΕΥΦΑ, με απώτερο σκοπό, αφενός μεν το δημόσιο συμφέρον και την καλύτερη λειτουργία της Εθνικής Πινακοθήκης, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων αρχαιοφυλάκων.

Το σοβαρότερο πρόβλημα το οποίο συζητήσαμε -και για το οποίο υπήρξε δέσμευση από τη νέα διοίκηση της Πινακοθήκης να προχωρήσει άμεσα-, είναι ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της.

Το επόμενο θέμα που τέθηκε αφορά το ωράριο. Ενημερώσαμε την κα Τσιάρα ότι πρέπει να συμπίπτει το ωράριο λειτουργίας του μουσείου με όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του ΥΠΠΟΑ (7ωρη λειτουργία, 8ωρη εργασία), όπως ορίζεται από το ΦΕΚ του 2011.

Ενημερωθήκαμε για τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει για πρόσληψη μεγαλύτερου αριθμού εποχικών αρχαιοφυλάκων για τη νέα σεζόν από την πλευρά της διοίκησης, καθώς επίσης και για την τοποθέτηση Γενικού Διευθυντή Διοικητικού και Οικονομικού στην Εθνική Πινακοθήκη -η οποία θέση ήταν κενή από το 2012 και είναι από τα μελανά σημεία της προηγούμενης διοίκησης-, πράγμα το οποίο επικροτήσαμε, διότι θεωρούμε ότι θα συμβάλλει θετικά στη βελτίωση και στην επίλυση πολλών ζητημάτων, τόσο προς την πλευρά των εργαζομένων, όσο και προς την εύρυθμη λειτουργία του μουσείου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όσα ειπώθηκαν ήταν σε μια ειλικρινή βάση και αν αυτό ισχύει, εμείς θα είμαστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια.

Η εκτελεστική γραμματεία

         της ΠΕΥΦΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *