Δελτία Τύπου

Καταγγελία κατά του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κου Γεωργαντά και της Εφόρου Κιλκίς, κας Στρατούλη, για ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά εναντίον εργαζόμενου

10.06.2022

Υπ’οψιν: Συντάκτη/Συντάκτρια ΥΠΠΟΑ                                                                                                                                                                                                            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Θέμα: Καταγγελία κατά του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κου Γεωργαντά και της Εφόρου Κιλκίς, κας Στρατούλη, για ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά εναντίον εργαζόμενου

Η ΠΕΥΦΑ καταγγέλλει την ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά της Εφόρου Κιλκίς, κας Στρατούλη, καθώς και την πολιτική παρέμβαση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κου Γεωργαντά, οι οποίοι κατάφεραν να ακυρώσουν δύο αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και πιθανά να εξαναγκάσουν μια νέα υπάλληλο που προσελήφθη στον Αρχαιολογικό Χώρο Παλατιανού Κιλκίς να παραιτηθεί.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω υπάλληλος, Άντωγλου Ελένη, προσελήφθη με τις μόνιμες προσλήψεις πριν 2 χρόνια, καταλαμβάνοντας θέση στον παραπάνω Αρχαιολογικό Χώρο. Η ανάγκη για εργασία την έκανε να αποδεχτεί την συγκεκριμένη θέση, γνωρίζοντας ότι είναι μια δύσκολη περιοχή, ελπίζοντας όμως στην κοινωνική ευαισθησία της Εφορίας και της Πολιτείας, ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή να προσφέρει υπηρεσία κάπου αλλού, πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία της. Μια κοπέλα με προβλήματα υγείας που δεν οδηγεί, γι’αυτό αναγκάζεται ο πατέρας της, ο οποίος λόγω ηλικίας έχει και αυτός προβλήματα υγείας, να την μεταφέρει 130χλμ Θεσσαλονίκη-Παλατιανό καθημερινά, πηγαίνοντας το πρωί και περιμένοντας το μεσημέρι να σχολάσει για να την πάει πάλι πίσω. Καταλαβαίνετε λοιπόν, το απάνθρωπο της υπόθεσης και τη μεγάλη ταλαιπωρία μιας οικογένειας, τόσο από οικονομικής άποψης (350 ευρώ για βενζίνη μηνιαίως), όσο και από όλες τις άλλες αιτίες.

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο σε δύο συνεδριάσεις του, αντιλαμβανόμενο τα σοβαρά προβλήματα της υπαλλήλου και τα μεγάλα προβλήματα της οικογένειάς της, αποφάσισε τη μεταφορά της συγκεκριμένης υπαλλήλου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, στο οποίο υπάρχει μεγάλη ανάγκη από προσωπικό, όμως και τις δύο φορές αυτό απετράπη από την Έφορο, κα Στρατούλη και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κο Γεωργαντά, ο οποίος δημοσίευσε και σχετικό Δελτίο Τύπου στην τοπική εφημερίδα.

Αλήθεια, από πότε πολιτικά πρόσωπα παρεμβαίνουν αγνοώντας αποφάσεις θεσμικών οργάνων; Γνωρίζουν ότι αυτός ο Αρχαιολογικός Χώρος λειτουργούσε μόνο με εποχικό προσωπικό λόγω ανύπαρκτης επισκεψιμότητας πριν από την πρόσληψη; Χρειάζεται μόνιμος υπάλληλος για δύο επισκέπτες μέσο όρο ημερησίως κάθε καλοκαίρι;

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο γνωμοδοτεί με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη λειτουργία των υπηρεσιών, αλλά και με μεγάλη ευαισθησία απέναντι στους υπαλλήλους. Τίποτα από αυτά δεν έλαβαν υπόψη τους οι συγκεκριμένοι κύριοι.

Η ΠΕΥΦΑ καθιστά υπεύθυνους την Έφορο, κα Στρατούλη και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κο Γεωργαντά, για οτιδήποτε συμβεί και καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να παρέμβει άμεσα.

Υ.Γ. Θα παρακολουθούμε το θέμα στενά και θα σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

της Π.Ε.Υ.Φ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *