Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για τη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

05/11/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1/11/2021 η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Κλάδου μας. Σε μια συμβολικά ηλιόλουστη ημέρα με καθαρό ουρανό, οι συνάδελφοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου έδωσαν μαζικά το παρόν, διασφαλίζοντας έτσι την συνέχιση της λειτουργίας του Σωματείου και τη δυναμική του πορεία.

Παρευρίσκονταν στην Συνέλευση όλοι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων, οι οποίοιμίλησαν και κατέθεσαν τις θέσεις τους, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική διαδικασία.

Οι δύο παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΑΡΜΕ αφού κατέβαλαν όλες τους τις προσπάθειες να πείσουν τους αρχαιοφύλακες να μην παρευρεθούν και αφού χρησιμοποίησαν διάφορες μεθοδεύσεις για να μην υπάρξει απαρτία και απέτυχαν, κατόπιν απευθύνθηκαν προς το σώμα της συνέλευσης υποβάλλοντας ενστάσεις.

Γιατί άραγε; Για δύο λόγους. Για να μην πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση, να μη γίνουν εκλογές -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- και φυσικά, για να μην ακουστεί η άλλη άποψη. Η δική μας. Να μην ακούσουν την απάντηση σε λασπολογίες, παραμύθια, παραπληροφόρηση. Για να μην καταλάβουν την συνδικαλιστική τους ανυπαρξία και να μη χρειαστεί να εξηγήσουν ή να απολογηθούν γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει ούτε μία κίνηση υπέρ του Κλάδου.

Να σας εξηγήσει η ΔΑΚΕ τι έλεγε στην αρχή και τι λέει τώρα σχετικά με τα Μουσεία (είναι όλα καταγεγραμμένα στα Γενικά Συμβούλια της ΠΕΥΦΑ); Να σας εξηγήσει γιατί επέτρεψε να περάσει διάταξη για να δίνονται τα εξαιρέσιμα μόνο μέχρι τέλος του 2022 από τον ΟΔΑΠ; Να σας εξηγήσει γιατί δεν έχει δοθεί ακόμα το διαχειριστικό επίδομα; Γιατί δεν έχουν προχωρήσει τα επαγγελματικά δικαιώματα; Και τέλος, γιατί δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα η συνταξιοδοτική αναγνώριση της 6ης ημέρας εργασίας; Να μας ενημερώσει αν είναι υπέρ ή κατά του Νόμου Χατζηδάκη. Να μας ενημερώσει αν είναι υπέρ του κυλιόμενου ωραρίου εργασίας ή όχι.

Να εξηγήσει η ΑΡΜΕ γιατί δεν άλλαξαν το καθεστώς των δύο Μουσείων (Νέο Μουσείο Ακρόπολης και Εθνική Πινακοθήκη), από ΝΠΔΔ σε καθαρά δημόσιο; Γιατί άφησαν το Μουσείο Κανελλοπούλου να γίνει Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και δεν το απέτρεψαν; Να μας εξηγήσουν γιατί ήθελαν να κόψουν τα εξαιρέσιμα και πέραν του πενθημέρου των εργαζομένων οι δικοί τους κομματικοί προϊστάμενοι και γιατί μας παρέπεμψαν στην επιτροπή διαιτησίας για τις απεργίες;

Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, μετά από καταγγελία στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ήρθαν επιθεωρητές για να ελέγξουν αν τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το είχαν προαναγγείλει κάποιοι ότι θα γίνει αυτός ο έλεγχος. Και βέβαια, γνώριζαν ότι το πρόστιμο των 300 ευρώ θα το πλήρωνε ο κάθε συνάδελφος που θα είχε υποπέσει σε κάποια πιθανή υγειονομική παράβαση.

Στη Γενική μας Συνέλευση που ήταν μια από τις μαζικότερες που έχει πραγματοποιήσει η ΠΕΥΦΑ, ψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία ο διοικητικός/οικονομικός απολογισμός, εξελέγη με μυστική ψηφοφορία η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και οι Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές (ΚΕΦΕ/ΤΕΦΕ) όπως το καταστατικό προβλέπει, όπου συμμετείχαν και οι δύο παρατάξεις που ισχυρίζονταν ότι η συνέλευση είναι παράνομη.

Με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίστηκε οι εκλογές να γίνουν 29-30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου 2021 στα 18 εκλογικά τμήματα, δια ζώσης, με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την πρώτη μέρα κατάθεσης για διαβούλευση του νομοσχεδίου για την μετατροπή των Μουσείων σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ώστε να δηλώσουμε με τον τρόπο αυτό την πλήρη αντίθεσή μας και ότι θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα, ιδιαίτερα δε αν θίγονται και δικαιώματα των εργαζομένων (και τότε θα διαπιστώσουμε αν όλοι το εννοούν ότι θα στηρίξουν την συγκεκριμένη απεργία).

Επιπρόσθετα, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, σε οποιοδήποτε διοικητικό κενό προκύψει στην ΠΕΥΦΑ λόγω των γνωστών προβλημάτων που έχουν προκύψει τελευταία, η Ομοσπονδία προτίθεται να καλύψει συνδικαλιστικά τα πάντα που η ΠΕΥΦΑ θα αποφασίσει.

Αυτά για να μη νομίζουν μερικοί ότι μπορούν να σταματήσουν τη δράση και την αντίδραση της ΠΕΥΦΑ.

Συνάδελφοι, θα διασφαλίσουμε την συνέχεια της καταβολής των εξαιρεσίμων και θα απαλείψουμε την επαίσχυντη διάταξη για τη διετία των εξαιρεσίμων, θα παλέψουμε για νέες προσλήψεις για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο Κλάδος μας (έχουμε ζητήσει ήδη 500) και τέλος θα παλέψουμε από την πρώτη μέρα, αν είμαστε πάλι διοίκηση, για το δίκαιο αίτημα της συνταξιοδοτικής αναγνώρισης της 6ης ημέρας εργασίας.

Θέλουμε να πούμε σε όλους ότι ό,τι και να κάνουν, αυτό θα γίνει και θα είναι η παρακαταθήκη της σημερινής διοίκησης προς όλους τους αρχαιοφύλακες.

Η ΠΕΥΦΑ ήταν, είναι και θα είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο Σωματείο του Υπουργείου Πολιτισμού. Είμαστε και θα παραμείνουμε όλοι ενωμένοι. Αυτή είναι η δύναμή μας. Και όσοι δεν το καταλαβαίνουν πλανώνται πλάνην οικτρά.

Η εκτελεστική γραμματεία

της ΠΕΥΦΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *