Ανακοινώσεις

Γενική Συνέλευση

08/10/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Γενική Συνέλευση

Συνάδελφοι,

τη Δευτέρα το πρωί εκδόθηκε η απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου, σχετικά με την προσφυγή των ΑΡΜΕ-ΔΑΚΕ, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η γενική συνέλευση. Ο δικαστής έκρινε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να μη γίνει και επέτρεψε την πραγματοποίησή της.

Υπήρξε μεθόδευση της συγκεκριμένης προσφυγής με ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν τελευταία στιγμή, ώστε να μην υπάρχει χρονικό περιθώριο για να συμμετέχουν όσοι περισσότεροι συνάδελφοι το επιθυμούσαν. Παράλληλα, υπήρξαν και πιέσεις-συστάσεις σε αρχαιοφύλακες για να μην παρευρεθούν στη γενική συνέλευση, ώστε να μην υπάρχει απαρτία και να αναβληθεί. Και ενώ θα περιμέναμε να σεβαστούν τη νομιμότητα και την απόφαση του δικαστή, την οποία εμείς είχαμε δηλώσει ότι θα τηρήσουμε στο ακέραιο, έκαναν τα πάντα ενάντια στην πραγματοποίηση της. Δυστυχώς, για πολύ λίγα άτομα αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας. Ταλαιπωρήθηκαν αρκετοί συνάδελφοι, έγιναν έξοδα και βέβαια ένα ολόκληρο σωματείο ασχολείται τώρα μόνο με δικαστήρια. Οπότε, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 12/10/2021, στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα.

Είπαμε και στην προηγούμενη ανακοίνωση μας ότι ο στόχος τους είναι ο έλεγχος του Σωματείου ή η διάλυσή του.

Συνάδελφοι, μόνο εσείς μπορείτε να αποτρέψετε αυτούς τους σχεδιασμούς. Εμείς θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες και θα προχωρήσουμε σε εκλογές. Πιστεύουμε ότι είναι το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα και πρέπει να ασκείται, όπως ο νόμος και το καταστατικό ορίζει.

Συνάδελφοι, αυτά που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα είναι τραγικά και ανεπίτρεπτα. Αντί να πιέζουν και να επιζητούν να εκφραστεί η βούληση των συναδέλφων για τη νέα διοίκηση του Σωματείου τους, προσφεύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον της διαδικασίας και σε αυτό συναινεί και κάποια μικρή μερίδα των εργαζομένων που ανήκουν στις δύο παρατάξεις.

Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν με τραγικά αποτελέσματα για την πορεία του Σωματείου. Το γνωρίζουν οι πιο παλιοί και οι νεότεροι μπορούν να μάθουν. Όμως, γεννώνται ερωτηματικά, τα οποία και αναφέρουμε.

Πώς είναι δυνατόν κομματικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα να είναι πάνω από τη λειτουργία και την ύπαρξη του Σωματείου μας; Πώς είναι δυνατόν παρατάξεις που μέχρι χθες ήταν αντίθετες, να συμπλέουν στην προσπάθεια διάλυσης του Σωματείου; Πώς είναι δυνατόν να λένε ότι στηρίζουν το υπάρχον Προεδρείο μέχρι το Μάρτιο και μόλις εμείς είπαμε ότι θέλουμε να αποφασίσουν οι συνάδελφοι, τότε άρχισαν να διαδραματίζονται όλα αυτά; Και τελειώνοντας, αν πιστεύετε ότι η ΠΕΥΦΑ είναι Σωματείο-σφραγίδα, γιατί δεν απευθυνόμαστε στους συναδέλφους για να το απαντήσουν;

Με όσα γίνονται θα έχετε καταλάβει ότι δεν συζητάμε για τα προβλήματα και τα αιτήματα του Κλάδου μας όσο θα έπρεπε. Εμείς όμως, τα θυμόμαστε και συνεχίζουμε να τα διεκδικούμε, να τα προστατεύουμε και να τα διευρύνουμε. Η επόμενη διοίκηση θα αγωνιστεί σκληρά για να πετύχει τον επόμενο στόχο που έχουμε αναγάγει σε ύψιστο διεκδικούμενο δικαίωμα. Μιλάμε για την 6η ημέρα εργασίας, για την οποία πιστεύουμε ότι η σημερινή συγκυρία είναι ευνοϊκή. Θα το παλέψουμε, όπως παλεύουμε για όλα τα αιτήματα και σας ενημερώνουμε ότι ό,τι και να κάνετε και οι δύο παρατάξεις μαζί, η αντίδραση της ΠΕΥΦΑ ενάντια στη μετατροπή των Μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου είναι δεδομένη και θα είναι και ισχυρή.

Συνάδελφοι,

Γνωρίζουμε ότι μας έχετε εμπιστοσύνη και αυτό αποδεικνύεται διαχρονικά με κάθε τρόπο.

Γνωρίζετε ότι αγωνιζόμαστε καθημερινά για το καλό και την πρόοδο του Κλάδου.

Η εκτελεστική γραμματεία

της ΠΕΥΦΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *