Δελτία Τύπου

Όλοι είμαστε…”αρχαιοφύλακες”

Σε μερική “επιστράτευση” προχώρησε η Γεν. Δ/νση Προϊστορικών Και Κλασσικών Αρχαιοτήτων της Γεν. Γραμματείας Πολιτισμού, καλώντας εργαζομένους άλλων ειδικοτήτων να συνδράμουν για την διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων κατά τους θερινούς μήνες. Η ανικανότητα της αρμόδιας Γεν. Δ/νσης και ο λανθασμένος προγραμματισμός (μέσω ΜΚΟ) για έγκαιρη πρόσληψη των εποχικών υπαλλήλων, με δυνατότητα να εργάζονται και τις Κυριακές, δυστυχώς έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Η επίκληση του άρθρου 30 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, είναι το λιγότερο παράτυπη για την “νομιμοποίηση” αυτής της εντολής.
Ζητάμε απ’ την πολιτική ηγεσία να καλύψει άμεσα τις κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό ώστε να λυθεί δια παντός το πρόβλημα αυτό. Καλούμε όλους τους αρχαιοφύλακες να εργαστούν με αυταπάρνηση, να καλύψουν όλα τα κενά ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα ασφαλείας και εξυπηρέτησης των επισκεπτών.
Η Π.Ε.Υ.Φ.Α. συγκαλεί εκτάκτως Γενικό Συμβούλιο, για την Παρασκευή 07/06/2013 και ώρα 11:30 για να αντιμετωπίσει πέραν της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα και άλλα θέματα όπως : υπερωριακή απασχόληση πέραν του ωραρίου, (κρουαζιέρες, εκδηλώσεις κτλ) επικίνδυνη και ανθυγιεινή αμοιβή για τους αρχαιοφύλακες αναγνώριση 6ης μέρας εργασίας ως συντάξιμης, κτλ.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όλοι είμαστε…”αρχαιοφύλακες”