Ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου
24 Δεκεμβρίου 2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θέμα: Ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Θέλουμε πρώτα να ευχηθούμε σε όλους καλές και χαρούμενες γιορτές, με υγεία και μετά να σας ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου.
- Ανθυγιεινό επίδομα:
Τον τελευταίο καιρό δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση και πολλά ερωτήματα στο σωματείο, εξαιτίας κάποιων ανακοινώσεων που ανέφεραν ότι οι ημερήσιοι αρχαιοφύλακες δεν θα συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους.
Συνάδελφοι,
η Υπουργός Πολιτισμού, σε συνάντηση που υπήρξε, παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας, μας διαβεβαίωσε ότι η ΚΥΑ που θα εκδοθεί θα έχει αναδρομική ισχύ από 01.10.2024 και φυσικά, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, περιλαμβάνει και τους ημερήσιους αρχαιοφύλακες.
Σε αυτό το σημείο, θέλουμε να επισημάνουμε τη βοήθεια και την συμβολή της Ομοσπονδίας για τη θετική έκβαση του δίκαιου αυτού αιτήματος της ΠΕΥΦΑ.
- Εξαιρέσιμα & πέραν πενθημέρου:
Σας γνωρίζουμε ότι στις 06.12.2024 ψηφίστηκε η διάταξη που προβλέπει την συνέχιση της καταβολής εξαιρεσίμων και πέραν πενθημέρου από τον ΟΔΑΠ, για τα επόμενα 2 χρόνια (2025-2026). Μετά την ψήφιση, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την έκδοση της απόφασης για το έτος 2025, τις οποίες παρακολουθούμε συνεχώς, ώστε να ολοκληρωθούν έγκαιρα.
- Προσλήψεις 450 μονίμων αρχαιοφυλάκων:
Έχει διαβιβαστεί στον ΑΣΕΠ από το Υπουργείο Πολιτισμού η τελική κατανομή των θέσεων ανά μουσείο και αρχ. Χώρο και περιμένουμε άμεσα την έκδοση της προκήρυξης.
- Διαχειριστικό επίδομα:
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους διαχειριστές ότι το πρώτο εξάμηνο του 2024 θα καταβληθεί στις 27 Ιανουαρίου, καθώς δεν κατέστη δυνατό να πληρωθεί νωρίτερα, λόγω μεγάλου φόρτου των Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΟ (τέλος του έτους).
Η ΠΕΥΦΑ μετά από πολύ καιρό εκφράζει την ικανοποίησή της για τις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν στα σοβαρότερα ζητήματα του κλάδου.
- Αποτελέσματα εκλογών Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων:
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής των αιρετών εκπροσώπων για τα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια μετά και την ψηφοφορία της Αθήνας, για μεν τους μονίμους στις 13.12.2024, για δε τους ΙΔΑΧ συναδέλφους στις 16.12.2024.
Η παράταξη της ΠΑΚ αρχαιοφυλάκων πήρε την πρώτη θέση και εκλέγει τους εξής συναδέλφους:
- Κονδύλη Γεωργία (για τους μονίμους)
- Νάκας Θεόδωρος (για τους ΙΔΑΧ).
Η παράταξη της ΔΑΚΕ λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, εκλέγει τους:
- Νικολάου Κωνσταντίνο (για τους μονίμους)
- Παπαδοπούλου Αναστασία (για τους ΙΔΑΧ).
Τέλος, ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε σήμερα από την Υπουργό Πολιτισμού, η άδεια μίας ημέρας μετά τις 31.12.2024.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!
Η εκτελεστική γραμματεία
της ΠΕΥΦΑ.