Ανακοινώσεις

Γενική Συνέλευση 20/02/2024

01/03/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Γενική Συνέλευση 20/02/2024

Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή από τα μέλη του σωματείου μας η ετήσια τακτική γενική συνέλευση, η οποία ήταν και εκλογοαπολογιστική.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η συμμετοχή των συναδέλφων, ιδιαίτερα από τη περιφέρεια, ήταν πολύ μεγάλη και αυτό είναι το σημαντικότερο γεγονός για να είναι μια συνέλευση επιτυχημένη.

Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του σωματείου. Όλα τα ζητήματα που αφορούν, είτε αιτήματα, είτε δράσεις του συλλόγου μας συζητήθηκαν στη Γενική μας Συνέλευση.

Έγινε αναλυτική ενημέρωση από το προεδρείο για τα θέματα που χειρίστηκε το σωματείο και απασχόλησαν τον κλάδο την τελευταία τριετία, πήραν το λόγο όλες οι παρατάξεις που συγκροτούν τα Γενικό Συμβούλιο, καθώς έγιναν και τοποθετήσεις από πολλά μέλη που πήραν το λόγο και εξέφρασαν την άποψή τους για τα ζητήματα του κλάδου.

Συνάδελφοι,

Αυτό που θα μπορούσαμε να σας ανακοινώσουμε ως το σημαντικότερο ζήτημα στη φετινή συνέλευση είναι η εκτίμηση όλων ότι ο κλάδος μας βρίσκεται ίσως στην πιο δύσκολη και κρίσιμη καμπή των τελευταίων χρόνων. Οι εξελίξεις σχετικά με τον δημόσιο χαρακτήρα στη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, είναι τουλάχιστον ανησυχητικές. Για αυτό ομόφωνα οι παρατάξεις και το σύνολο των αρχαιοφυλάκων που συμμετείχαν στην συνέλευση αποφάσισαν οι αρχαιρεσίες να γίνουν στις 22,23 και 24 Απριλίου, ώστε να ψηφιστεί από τα μέλη η νέα διοίκηση που θα διαχειριστεί όλα τα υπάρχοντα θέματα καθώς και τις νέες διεκδικήσεις για τον κλάδο μας.

Η εκτελεστική γραμματεία

της ΠΕΥΦΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *