Ανακοινώσεις

Διεκρινίσεις για τη λειτουργία των Αρχ. Χώρων κατά τις ημέρες του καύσωνα

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των Αρχ. Χώρων κατά τις ημέρες του καύσωνα

Συνάδελφοι,

Ενημερώνουμε ότι για σήμερα Παρασκευή 21/07/2023, η Υπουργός Πολιτισμού ενέκρινε το αίτημα της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ για πρόωρη αποχώρηση των υπαλλήλων, λόγω καύσωνα, στις 13.30μμ. Διευκρινίζουμε ότι αυτό ισχύει και για το φυλακτικό προσωπικό που μπορεί να αποχωρήσει νωρίτερα. Οι συνάδελφοι Αρχιφύλακες Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων με μονοβάρδια, να ορίσουν το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας.

Εάν η πολιτική ηγεσία είχε κάνει δεκτή την πρόταση της ΠΕΥΦΑ, ώστε οι Αρχ. Χώροι να λειτουργήσουν με μονοβάρδια για τις ημέρες του καύσωνα, θα είχαν αποφευχθεί πάρα πολλά προβλήματα και για τους εργαζόμενους και για τους επισκέπτες.

Το σωματείο με την απόφαση του να προκηρύξει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας -όπως αναλυτικά σας έχουμε ενημερώσει- ήρθε να καλύψει τους εργαζόμενους, μόνιμους και ΙΔΟΧ.

Τέλος, επισημαίνουμε στους συναδέλφους Αρχιφύλακες των Αρχ. Χώρων, οι οποίοι κατά τις ημέρες του καύσωνα λειτουργούν έως τις 12.00μμ, κλείνουν έως τις 17.30μμ και ανοίγουν πάλι έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, να φροντίζουν οι εργαζόμενοι που κάνουν φύλαξη στους εξωτερικούς χώρους να είναι σε φυλάκια κλιματιζόμενα, όπως οφείλουν οι υπηρεσίες να έχουν.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Της ΠΕΥΦΑ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *