Uncategorized

24ωρη Πανελλαδική απεργία 13.04.2022

Συνάδελφοι,

η ΠΕΥΦΑ υλοποιώντας τις ομόφωνες αποφάσεις των δύο τελευταίων Γενικών Συνελεύσεων, εξήγγειλε 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία, ενάντια στο νομοσχέδιο μετατροπής των 5 Μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Συνάδελφοι,

η αυριανή απεργία είναι πολύ σημαντική και κομβική για το μέλλον της Αρχαιολογικής υπηρεσίας στο σύνολό της, αλλά ιδιαίτερα για τους αρχαιοφύλακες και τη διαμόρφωση των εργασιακών τους σχέσεων. Είναι γεγονός ότι το νομοσχέδιο που έχει περιέλθει και σε εμάς περιέχει ασάφειες, θολά σημεία, αλλά και διατάξεις οι οποίες είναι απαράδεκτες και αλλάζουν πλήρως το εργασιακό καθεστώς. Είναι ένα νομοσχέδιο προμήνυμα του τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην Εθνική Πινακοθήκη πριν από μερικές μέρες προσπάθησαν να προσλάβουν security. Δεν είναι τυχαίο ότι θέλουν να φύγουν τα εξαιρέσιμα από τον ΟΔΑΠ (πρώην ΤΑΠΑ), το οποίο οδεύει προς την πλήρη ιδιωτικοποίησή του. Δεν είναι τυχαίο ότι η μετατροπή αφορά τα πέντε μεγάλα Μουσεία της Χώρας (ήδη μεγάλα ιδρύματα όπως το Ίδρυμα Ωνάση και το Ίδρυμα Λαιμού, είναι εμπλεκόμενα με χορηγίες, τόσο στην Ακρόπολη, όσο και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και πιστεύουμε ότι έρχονται κι άλλα).

Συνάδελφοι,

σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στην 24ωρη απεργία, ασχέτως αν εργάζεστε σε Μουσείο ή Αρχαιολογικό Χώρο, γιατί να είστε σίγουροι ότι το επόμενο βήμα θα είναι οι μεγαλύτεροι Αρχαιολογικοί Χώροι. Αν δεν παλέψουμε για να το αποτρέψουμε,  το μέλλον του Κλάδου θα είναι πολύ σκοτεινό.

Συνάδελφοι,

τα συμφέροντα είναι πολλά και μεγάλα. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΔΑΠ, η ιδιωτικοποίηση των μεγάλων Μουσείων, η ιδιωτικοποίηση των μεγάλων Αρχαιολογικών Χώρων, η ιδιωτικοποίηση της φύλαξης και του καθαρισμού και άλλα πολλά είναι τα επόμενα σχέδια τα οποία θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν άμεσα.

Αντισταθείτε σκεπτόμενοι το μέλλον το δικό σας και των οικογενειών σας.

Η εκτελεστική γραμματεία

         της ΠΕΥΦΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *