Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση-Κάλεσμα στην Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΠΕΥΦΑ

Αθήνα, 23.09.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Στις 20/09/2021 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ με μοναδικό θέμα τον ορισμό τακτικής εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου.

Λαμβανομένης υπόψη της παρούσας βελτιωμένης υγειονομικής κατάστασης της χώρας καθώς και ότι η παράταση της θητείας της διοίκησης των Συλλόγου μας λήγει στις 31/10/2021, με αμφίβολη την εκ νέου παράταση με νομοθετική ρύθμιση αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, ώρα 09.00πμ- 15.00μμ, στον χώρο του Σινέ Θησείον, δ/νση Αποστόλου Παύλου 7,  η απολογιστική Γενική Συνέλευση και η ανάδειξη των μελών της Κ.ΕΦ.Ε.

Η βούληση και η απόφαση του Προεδρείου της ΠΕΥΦΑ είναι η προσφυγή στις κάλπες και στην ετυμηγορία των συναδέλφων, πράγμα που έτσι κι αλλιώς είναι η κορυφαία στιγμή των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων.

Είναι απολύτως αναγκαία η επικαιροποίηση της εντολής των συναδέλφων εν όψει των κρίσιμων ζητημάτων που θα απασχολήσουν τον Κλάδο τους επόμενους μήνες.

Γνωρίζουμε απολύτως το περιβάλλον που καλούμαστε να πραγματοποιήσουμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Με γνώμονα την απόλυτη τήρηση της νομιμότητας, την πιστή τήρηση του καταστατικού και των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση των εκλογών.

Ο Νόμος μας ορίζει ότι μέχρι 31/10/2021 θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές μας. Αλλιώς, βάζουμε το Σωματείο και τον Κλάδο σε περιπέτειες.

Η τήρηση του καταστατικού και των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα είναι απόλυτη. Επιπρόσθετα, στον χώρο της Συνέλευσης, θα διενεργείται δωρεάν rapid test, ως ένα πρόσθετο μέτρο ασφάλειας, αλλά και διασφαλίζοντας την συμμετοχή των ανεμβολίαστων, αφού υποχρέωσή μας είναι η είσοδος όλων των συναδέλφων.

Επειδή πρώτη φορά στην ιστορία του σωματείου μας αντιμετωπίζουμε την άρνηση ορισμένων να γίνουν εκλογές στον χρόνο που οφείλουμε να τις πραγματοποιήσουμε, χωρίς, όμως, να εξηγούν τι θα γίνει μετά τις 31/10/2021, και για να το πετύχουν αυτό θα σας πουν ότι είναι παράνομη η Γενική Συνέλευση, παραθέτοντας την  ΚΥΑ για τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον covid 19, σας επισημαίνουμε ότι καμία απολύτως απαγόρευση δεν θέτει η συγκεκριμένη ΚΥΑ για την πραγματοποίηση αρχαιρεσιών, αντίθετη ερμηνεία είναι εντελώς αυθαίρετη και παντελώς αστήρικτη. Έχουμε ήδη απευθυνθεί σε νομικούς επί του ζητήματος αυτού, έχουμε δε συζητήσει και με την ΑΔΕΔΥ. Εξάλλου μια σειρά Σωματείων στο ΥΠΠΟΑ θα κάνουν τις εκλογές τους άμεσα (κύριο παράδειγμα το μεγάλο Σωματείο των Εργατοτεχνιτών).

Καλούμε τις παρατάξεις να συμμετέχουν με πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την κορυφαία στιγμή του Κλάδου. Τις εκλογές.

Ελπίζουμε ότι δε θα μπούμε σε στείρες αντιπαραθέσεις, αλλά αν αναγκαστούμε έχουμε τις απαντήσεις και τις λύσεις.

Η εκτελεστική γραμματεία

της ΠΕΥΦΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *