Δελτία Τύπου

Ωμή πολιτική παρέμβαση για αφαίρεση πανό της ΠΕΥΦΑ από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Θέμα: Ωμή πολιτική παρέμβαση για αφαίρεση πανό της ΠΕΥΦΑ από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Η ΠΕΥΦΑ μετά από ομόφωνη διαπαραταξιακή απόφαση, ανάρτησε πανό διαμαρτυρίας στο Μουσείο Ηρακλείου. Η σχετική ενέργεια ήθελε να καταδείξει την αντίθεση όλων των εργαζομένων, μαζί και των αρχαιοφυλάκων στη μετατροπή Δημόσιων Μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα. Για το συγκεκριμένο θέμα την αντίθεσή τους έχουν εκφράσει δια της υπογραφής τους οι εργαζόμενοι των 5 μεγάλων Μουσείων, πάρα πολλοί συλλογικοί φορείς, Σωματεία κλπ.

Ιδιαίτερα στο Μουσείο Ηρακλείου η Διευθύντρια κα Μανδαλάκη, πρωτοστάτησε για αυτή τη διαμαρτυρία. Εντύπωση μεγάλη λοιπόν προκαλεί η τωρινή παρέμβασή της, ώστε να αφαιρεθεί το πανό από τον συγκεκριμένο χώρο. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ λοιπόν τη Διευθύντρια για αυτή την ενέργεια, η οποία έδωσε εντολή σε συμβασιούχο υπάλληλο να αφαιρέσει το πανό.

Όμως, επειδή η αντιδημοκρατική και προκλητική αυτή πράξη συνέπεσε με την περιοδεία της Υπουργού, κας Μενδώνη, στο νομό Ηρακλείου, θέλουμε να θέσουμε τα εξής ερωτήματα:

Υπήρξε πολιτική παρέμβαση προς την κα Μανδαλάκη από την Υπουργό, κα Μενδώνη και τον Γενικό Γραμματέα, κο Διδασκάλου;

Αν αυτό δεν ισχύει, πολύ θα θέλαμε η πολιτική ηγεσία να το διαψεύσει. Αν όμως ισχύει, όπως έντονα διαδίδεται, τότε θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Από πότε μια απλή ειρηνική διαμαρτυρία εργαζομένων αντιμετωπίζεται έτσι;  

Αν το πανό το είχε αναρτήσει πολιτικός φορέας, ποδοσφαιρική ομάδα, φοιτητικός σύλλογος, θα είχατε τολμήσει να το κατεβάσετε; (είναι γνωστά τα πανό που έχουν αναρτηθεί στην Ακρόπολη κατά καιρούς.)

Δηλαδή, οι αρχαιοφύλακες δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, που είναι και χώρος εργασίας τους;

Αν κάνουμε αύριο απεργία, θα μας συλλάβετε και θα μας στείλετε εξορία;

Αν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, να μας ενημερώσετε γιατί έχουμε και οικογένειες.

Κύριοι της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ, θέλετε να καταργήσετε τις απεργίες, τις Γενικές Συνελεύσεις, τις στάσεις εργασίας, τις πορείες, τις συγκεντρώσεις κλπ κλπ. Θέλετε να καταργήσετε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, να περιορίσετε την συνδικαλιστική δράση, ώστε να φιμωθούν όλοι οι εργαζόμενοι;

Καταδικάζουμε λοιπόν, αυτή την απαράδεκτη και ιταμή αντιδημοκρατική παρέμβαση και σας ζητάμε άμεσα να ξαναδοθεί εντολή να επιστρέψει το πανό εκεί που ήταν.

Οι αρχαιοφύλακες θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με κάθε νόμιμο τρόπο και αυτό θα το αποδείξουν σύντομα.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία του ΥΠΠΟΑ, καθώς και όλες τις παρατάξεις να καταδικάσουν αυτή την αντιδημοκρατική ενέργεια.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Της ΠΕΥΦΑ

Ένα σχόλιο

  • Τρίκαλα Αιμιλία

    Είναι δικαίωμα και υποχρέωση των εργαζομένων να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα του κλάδου τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *