Δελτία Τύπου

Πολυνομοσχέδιο «σκούπα»

     Η Π.Ε.Υ.Φ.Α. εκφράζοντας την έντονη διαφωνία της, στην διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης, να προωθήσει άμεσα στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα», που σύμφωνα με πληροφορίες θα ψηφιστεί μεθαύριο Κυριακή 28 Απριλίου και που θα προβλέπει μεταξύ άλλων, την απόλυση από το Δημόσιο όλων των συμβασιούχων που υπηρετούν με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις, αποφάσισε τετράωρη στάση εργασίας για την Κυριακή από 08:00 – 12:00.

Πληροφορούμε όλους τους ενδιαφερόμενους και κυρίως την κυβέρνηση, ότι αν ψηφιστεί η ως άνω διάταξη, τότε πολλά μεγάλα Μουσεία και Αρχαιολογικοί Χώροι (Ακρόπολη, Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο κτλ) υψηλής επισκεψιμότητας είτε θα λειτουργήσουν σε μία βάρδια, δηλαδή από τις 08:00 – 15:00, είτε θα υπολειτουργήσουν με κλειστές αίθουσες, λόγω έλλειψης προσωπικού.     Εν μέσω της τουριστικής περιόδου και ενώ ήδη υπάρχει αίτημα στον Υπουργό Πολιτισμού για 500 άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το 2013, λόγω τεραστίων ελλείψεων στη φύλαξη, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση, με δυσφήμηση της χώρας μας, που θα έχει ως αποτέλεσμα ακυρώσεις αφίξεων σε προγραμματισμένες επισκέψεις τουριστών, σε μια περίοδο που η οικονομία της χώρας μας δικαιολογημένα προσδοκά σημαντικά έσοδα, από την δραστηριότητα αυτού του τομέα.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την ως άνω διάταξη γιατί διαφορετικά θα είναι η μόνη υπεύθυνη για τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν.

     Αυτονόητο είναι ότι, αν η επίμαχη διάταξη που σύμφωνα με όλους τους νομικούς είναι κατάφορα αντισυνταγματική αποσυρθεί, τότε η παραπάνω απόφασή μας για 4ωρη στάση, δεν θα ισχύσει.Για την Εκτελεστική Γραμματείατης ΠΕΥΦΑ

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πολυνομοσχέδιο «σκούπα»