Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 5 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε Γενικό Συμβούλιο της Π.Ε.Υ.Φ.Α. με θέματα όπως Οργανισμός, Εξαιρέσιμα κτλ. Για το θέμα του Οργανισμού η πλειοψηφούσα άποψη του Γενικού Συμβουλίου πιστεύει ότι ναι μεν δεν είναι αυτό που εμείς ζητούσαμε και επιδιώκαμε αλλά είναι σίγουρα κάτι καλύτερο απ’ αυτό που ισχύει σήμερα.

Επίσης θα είμαστε σε μια διαρκή ετοιμότητα κατά την χρονική στιγμή, που θα συζητιούνται τα προεδρικά διατάγματα για το καθορισμό των λειτουργιών αυτού του Οργανογράμματος για να παρέμβουμε και να εξασφαλίσουμε αυτά, που η Πολιτική Ηγεσία έχει υποσχεθεί, τόσο στην Π.Ε.Υ.Φ.Α., όσο και στην ΠΟΕ ΥΠ.ΠΟ.

Επιπροσθέτως, για το θέμα των εξαιρεσίμων, όπου πλέον θα πηγαίνουν μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (νέα διαδικασία), προχωρά ομαλά μέχρι στιγμής και πιστεύουμε ότι υπάρχει πιθανότητα αν δεν υπάρξει νέα εμπλοκή, να πληρωθούμε την Παρασκευή 25/04/2013 για τον Ιανουάριο & Φεβρουάριο 2013. Όμως, θέλουμε να εκφράσουμε την εντονότατη ανησυχία μας, σχετικά με την διαφαινόμενη πρόθεση που έχει να κάνει με την αποδέσμευση του ΤΑΠΑ, από την πληρωμή των πρόσθετων αμοιβών μας (Κυριακές – εξαιρέσιμα – πέραν πενθημέρου). Θέλουμε να προειδοποιήσουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να το αφήσουμε να συμβεί και οι αρχαιοφύλακες είναι έτοιμοι, να απαντήσουν αν επιχειρηθεί τέτοια διαδικασία, που σημαίνει έμμεσα την κατάργηση αυτών των πληρωμών.

Συνάδελφοι, πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, έλεγχος στην Κεντρική Υπηρεσία (Μπουμπουλίνας), που αφορά το προσωπικό που εργάζεται εκεί. Θέλουμε να πούμε, ότι η δυσλειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικών καρτών έχει αναδείξει ανύπαρκτα προβλήματα, που αφορούν το προσωπικό που εργάζεται εκεί και ήδη γίνονται παρεμβάσεις μέσω της ΠΟΕ ΥΠ.ΠΟ προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλουμε όμως να ενημερώσουμε ότι πλέον πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικοί από ποτέ άλλοτε, διότι κύριος στόχος όλου αυτού είναι η δημιουργία «επίορκων» και «κοπανατζήδων» ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα της Τροϊκα για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο. Το συνδικαλιστικό κίνημα του Υπουργείου Πολιτισμού είναι έτοιμο να αντιδράσει σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

Η Π.Ε.Υ.Φ.Α. θα επανέλθει σύντομα με νεότερη και λεπτομερέστερη ανακοίνωσή της, σχετική και με άλλα θέματα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση